My skincare routine

Bună tuturor!
Azi revenim cu o nouă postare pe blog și anume, rutina mea de ingrijire a tenului :D. Înainte de toate vreau doar să specific că asta este rutina mea actuală, poate nu este cea mai bună, poate nu este potrivită și pentru voi, soo.. don't judge me to harsh :D. De asemenea, ar trebui să precizez că am un ten mixt (adică gras în zona T și normal (spre uscat, câteodată) în rest.
Soo... în poza de mai jos puteți vedea cam toate produsele pe care le folosesc :D. Pe lângă astea ar mai fi încă două produse recent intrate în rutina mea, pe care nu le-am mai pozat, dar vă voi spune despre fiecare.



Dimineața:
- Mă spăl pe față cu unul din cele 2: gelul de curățare, peeling & mască Balea sau gelul de curățare Love Nature Oriflame. Primul are particule care exfoliaza pielea și totuși este destul de blând și nu o usucă, îmi place și sunt deja la al doilea tub, iar al doilea îl folosesc mai mult când am eu tenul foarte sensibil (de exemplu dacă am stat cu moaca la soare prea mult, cum am stat la mare) și am nevoie de ceva foarte blând, dar care să își facă treaba :D. Amândouă au un miros subtil și fresh.
- După, dar nu de fiecare dată, pentru că lenea e prea mare uneori, aplic loțiunea tonică, ori cea de la Apidermin lejer ori pe cea Love Nature de la Oriflame. Despre prima v-am povestit mai multe aici, iar despre cea de la Oriflame vă pot spune că are același miros subtil și fresh ca și gelul de curățare și spre deosebire de loțiunea tonică de la Apidermin, parcă nu lasă pielea atât de lipicioasă.
- Următorul pas este aplicarea cremei de zi și aici la fel am de ales între crema lejeră hidratantă de zi Apidermin lejer sau crema de zi Optimals de la Oriflame, varianta pentru oily skin. Despre prima v-am povestit deja, iar crema de la Oriflame pot spune că îmi place foarte mult, este foarte ușoară pe ten, nu lasă tenul gras, este perfectă pentru vară și mirosul mi se pare că seamană cu cel al clasicei creme Nivea :D. O am de ceva timp, este foarte spornică și cred că o voi recumpăra.
- După aplic gelul pentru zona de contur a ochilor Love Nature de la Oriflame. Hidratează pielea, nu are miros și mi se pare că face aplicarea corectorului mult mai ușoară (corectorul este cel sub formă solidă de la E.L.F. și uneori se întinde mai greu).
- La final vine și rândul cremei cu SPF. Am folosit ceva timp Nivea Sun Kids cu SPF 50, care a fost ok. Aplicată în cantitate mică nu lăsa tenul foarte gras, dar sincer nu o recomand... are alcool în ea șiii... ce mi s-a părut foarte aiurea este că am mai folosit-o la plaja și nu m-am bronzat absolut deloc... De curând, datorită Ancăi și Biancăi am descoperit loțiunea tan & protect cu SPF 30 de la Elmiplant pe care ați văzut-o în postarea cu shopping-ul din luna iulie :D. Am avut-o și la mare și o recomand cu mare drag :).


Seara:
- Pasul 1, demachierea. Folosesc laptele demachiant de la Apidermin lejer, care se descurcă destul de bine :). De curând am mai încercat și loțiunea micelară de la Garnier care îmi place și parca se simte mai ușoară pe ten față de laptele demachiant. Totuși trebuie insistat un pic mai mult la mascara waterproof :). De asemenea, deși nu îl mai am momentan, dar plănuiesc să îl recumpăr cât de curând, ar mai fi de menționat demachiantul bifazic Balea. Este perfect pentru demachiatul ochilor și este foarte blând.
- După demachiere ori aplic loțiunea tonică și după mă spăl pe față cu aceleași geluri de curățare ca dimineața, ori invers (adică spălat pe față și după loțiune tonică :D). Either way, sunt aceleași ca cele de mai sus.
- La final aplic ori crema hidratantă de noapte tot din gama Apidermin lejer, ori uleiul din germeni de grâu. Uleiul știți deja cât de mult îl iubesc, v-am mai povestit despre el aici și aici.


Când mai apuc, n-aș spune că am o zi pe săptămână doar pentru asta pentru că, again, lenea e mare ca de obicei :)), mai folosesc și câte o mască. Momentan le am pe cele 2 de mai jos, una cu argilă și una cu flori de lotus din gama Planet Spa de la Avon. Nu cred că le-aș mai recumpăra, pentru că vreau să încerc și altceva după ce le termin :D, dar nu pot să spun că sunt rele.


Încă un detaliu cât de cât important :D. De mai mult de un an, cred, folosesc șervețele după ce mă spăl pe față, în loc de prosop. Eu sincer am observat diferența, am un ten mult mai curat și micii monstruleți apar mai rar :D.
Le folosesc pe cele din Lidl. Sunt finuțe și sunt și ieftine. Cred că e în jur de 4-5 lei o cutie cu 200 de șervețele :).


Ar mai fi de menționat balsamul de buze pe care am uitat să îl includ în poze, bineînțeles. Dacă ați citit asta probabil că v-ați dat seama cât de dependentă sunt de el și că am încercat destul de multe :D. Am încercat și renumitul Baby Lips de la Maybelline zilele acestea, dar sincer, mereu mă voi întoarce cu drag la cel de la Himalaya Herbals și la cel de la Alverde :).

Cam asta este rutina mea actuală de îngrijire a tenului și, deși poate nu e perfectă, eu sunt mulțumită momentan :D. Asta probabil până voi descoperi un alt produs pe care voi vrea să pun lăbuța și să îl încerc.
Voi folosiți vreunul din produsele de mai sus? Ce alte produse recomandați și știți că sunt bune (skincare related :D)?
Până la următoarea postare...

Kisses & Be happy!
Timi

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,